Ένα δέντρο μια φορά

Ε. Τριβιζάς

Ένα δέντρο μια φορά

Με αφορμή τα Χριστούγεννα θα ήθελα να μιλήσω για μία πολύ αγαπημένη μου χριστουγεννιάτικη ιστορία του επίσης αγαπημένου μου Τριβιζά. 

"Ένα δέντρο μια φορά".

Ένα μίζερο δεντράκι σε ένα πεζοδρόμιο κι ένα ορφανό αγόρι που ζει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο βρίσκουν παρηγοριά το ένα στην αγκαλιά του άλλου. Γιορτινές μέρες, στολισμένα δέντρα και πολλά δώρα για τα παιδιά της γειτονιάς. Το αγόρι μας όμως δεν έχει άλλη παρηγοριά από το καημένο δεντράκι. Το διώχνουν όλοι, το αποπέρνουν όλοι, δεν έχει οικογένεια και δε βρίσκει αγάπη.

Κι ένα Χριστουγεννιάτικο βράδυ κάτι μαγικό συμβαίνει. Το αγόρι και το δέντρο φεύγουν χαρούμενα για ένα χριστουγεννιάτικο βασίλειο, παρέα με ένα σμήνος από πυγολαμπίδες.

Μία πολύ πολύ συγκινητική ιστορία με τέλος διπλής ερμηνείας (άλλο για τους μεγάλους κι άλλο για τα παιδιά). Δύο παρατημένα πλάσματα, διωγμένα από όλους, με έντονη την ανάγκη για αγάπη και συντροφιά. Προσωπικά, επιλέγω την ερμηνεία που δίνουν τα παιδιά και τα φαντάζομαι κάπου χαρούμενα κι ευτυχισμένα να ζουν το δικό τους παραμύθι και να έχουν το χαρούμενο τέλος που αξίζουν,

Δυστυχώς, τα Χριστούγεννα δεν είναι όμορφα για όλους. Και ναι. Υπάρχουν δεντράκια και παιδάκια μόνα και δυστυχισμένα.

Ένα παραμύθι που με συγκινεί πολύ, το ίδιο και τα παιδιά. Αυτές τις μέρες περάστε όμορφα και μαγικά, αλλά μοιράστε και λίγη αγάπη σε αυτούς που δεν την έχουν.

Παρακολουθήστε το βιντεάκι και αναζητήστε το βιβλίο. Ένα όμορφο και ουσιαστικό δώρο για τις γιορτές που έρχονται.