Πρωινά Προετοιμασίας πριν τον Παιδικό

Ας φανταστούμε πώς είναι μία μέρα ξαφνικά να αφήνουμε τη μανούλα μας και να μπαίνουμε σε μία τάξη με πολλά παιδάκια και κάποιους ενήλικες.

Το τμήμα προετοιμασίας πριν τον παιδικό έχει ως στόχο μέσα από ολιγόωρες συναντήσεις να προετοιμάσει σταδιακά το παιδί να αποχωριστεί τη μανούλα και να ενσωματωθεί μέσα σε ομάδα. Μέσα από πλήθος δημιουργικών και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων το παιδί, χωρίς να κουράζεται, απολαμβάνει το χρόνο του μακριά από τη φωλιά του και γίνεται μέρος μιας παρέας.

Το τμήμα είναι ολιγομελές ώστε να μπορέσει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο κάθε παιδάκι, ενώ συγχρόνως θα πραγματοποιείται πλήθος δημιουργικών ασχολιών με ιδιαίτερη έμφαση στην φαντασία, το παραμύθι, την ελεύθερη έκφραση, τις τεχνικές messy play, την κινησιολογία και τη δημιουργική κίνηση.

Παράλληλα στο τμηματάκι αυτό αποκτούμε τις πρώτες μας γνώσεις σε γράμματα, αριθμούς, χρώματα, αγγλικά.

Απευθύνεται σε παιδάκια 2-4 ετών.

 

Ρυθμική Κινησιολογική Αγωγή -δημιουργική κίνηση ή χοροκίνηση 

Είναι το μάθημα που απευθύνεται στα πιο μικρά παιδιά (2- 4 ετών ) και τα βοηθάει να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το σώμα τους και τον εαυτό τους . Εδώ γίνεται η πρώτη τους επαφή με το χορό , τη μουσική και τις ρυθμικές αξίες .Η δημιουργική κίνηση είναι ένα είδος βιωματικού χορού . Το παιδί δεν είναι ένας παθητικός δεκτής αλλά μετά από τα κατάλληλα ερεθίσματα που θα πάρει από τον δάσκαλο ,λειτουργεί από μόνο του, αυτοσχεδιάζει και βρίσκει δικούς του τρόπους κίνησης και  έκφρασης . Μαθαίνει να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του ,να επικοινωνεί με το σώμα του ,και με τα αλλά παιδιά στην ομάδα . Με αυτόν τον τρόπο οξύνει την φαντασία και την δημιουργικότητα του .Όλη αυτή η διαδικασία επιδρά πολύ θετικά στην φυσική , σωματική και συναισθηματική του κατάσταση .Κάνει το παιδί πιο θαρραλέο ,περισσότερο κοινωνικό και γενικότερα βοηθά στην ανάπτυξη και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του .    
Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει :

 • μουσικοκινητικά  παιχνίδια 
 • ηχοιστοριες σε συνδυασμό με κίνηση 
 • καλλιέργεια ρυθμού - κίνησης 
 • κατανόηση των εννοιών βάδισμα-τρέξιμο- παύση μέσα από την κίνηση και την μουσική
 • ασκήσεις για το συντονισμό των μελών του σώματος  
 • ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων 

 

 

 

Messy Play

To Messy Play είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τα βοηθάει να αναπτύξουν όλες τις κινητικές και αισθητικές τους ικανότητες. 

 • Σωματική Ανάπτυξη

Μέσα από το παιχνίδι και με τα κατάλληλα εργαλεία τα παιδιά αναπτύσσουν και εξασκούν τις βασικές κινητικές τους ικανότητες. Ανακαλύπτουν λεπτές κινήσεις, χρώματα, δεξιότητες, υφές, ενώ καθώς ενσωματώνονται σε ομάδες μαθαίνουν τα όρια του δικού τους χώρου και τη δημιουργία μέσα από τη συνεργασία.

 • Επικοινωνιακή και Γλωσσική Ανάπτυξη

Μέσα από το παιχνίδι δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να μιλήσουν αλλά και να ακούσουν. Χρησιμοποιούν λέξεις και χειρονομίες για να μοιραστούν πράγματα, να εξηγήσουν πράξεις και να ζητήσουν βοήθεια. Συγχρόνως μαθαίνουν να σκέφτονται και να ενεργούν.

 • Προσωπική, Συναισθηματική και Κοινωνική Ανάπτυξη

Το messy play έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τη φυσική περιέργεια των παιδιών. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος στο messy play. Αυτό χτίζει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του παιδιού. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν συγκέντρωση, σχεδιασμό και επίλυση προβλημάτων. Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να σέβονται τους άλλους. Επιπλέον, είναι βασικό για να ξεκινήσουν να χτίζουν σχέσεις με άλλα παιδιά. Μέσα από αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ:

 • Αυτή τη χρονιά το τμηματάκι θα πραγματοποιηθεί με ΑΥΣΤΗΡΑ 5 ΠΑΙΔΑΚΙΑ, τα οποία θα είναι σταθερά καθ’ολη τη διάρκεια του σχολικού έτους
 • Σε κάθε παιδάκι θα δοθεί κουτάκι με τα υλικά που θα χρειατεί στα μαθήματα και θα χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ από το  ίδιο
 • Για τις κατασκευές το κάθε παιδάκι θα έχει δική του καρέκλα και τραπεζάκι που θα απολυμάινονται έπειτα από κάθε χρήση
 • Για τη μουσικοκινητική και το δημιουργικό παιχνίδι ο εξοπλισμός θα απολυμαίνεται μετά το πέρας του μαθήματος, εφόσον χρησιμοποιείται
 • Οι παιδαγωγοί θα φορούν μάσκα καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος
 • Μπουφάν και παπουτσάκια παραμένουν εκτός του χώρου μας
 • Οι γονείς τις ημέρες προσαγωγής, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα παραμένουν σε διαφορετική αίθουσα ακολουθώντας το τρίτυχο ΜΑΣΚΑ-ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΚΤΟΣ-ΜΠΟΥΦΑΝ ΕΚΤΟΣ και ΧΩΡΙΣ να εισέρχονται στον χώρο των παιδιών για κανένα λόγο
 • Κάθε παιδάκι θα φέρει μαζί του δικό του παγούρι και κολατσιό
 • Σε περίπτωση ξαφνικής ασθένειας ή αδιαθεσίας το παιδί θα παραμένει παρουσία εκπαιδευτικού σε ξεχωριστή αίθουσα μέχρι την παραλαβή από τους γονείς
 • Παιδιά που δεν έχουν κάνει τους απαραίτητους εμβολιασμούς για την ηλικία τους ΔΕ θα γίνονται δεκτά