Η κούπα του Πτολεμαίου - Περιπέτεια στο Πόρτο Ράφτη

Κώστας Στοφόρος (Εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο)

Η κούπα του Πτολεμαίου - Περιπέτεια στο Πόρτο Ράφτη

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Μέγας Αλέξανδρος με την Κλεοπάτρα, τη Γερμανική Κατοχή, μία παρέα παιδιών και το Πόρτο Ράφτη; Και πώς μπορούν όλα αυτά να συνδυάζονται σε μία ιστορία που μυρίζει καλοκαίρι;

Ξεκίνησα να διαβάζω την Κούπα του Πτολεμαίου, ένα ολόφρεκο βιβλίο γραμμένο από τον Κώστα Στοφόρο, ένα απόγευμα στην Πλάκα αμέσως μετά την υπέροχη παρουσίαση που έγινε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Αμέσως με απορρόφησε ελλά για κάποιο λόγο αποφάσισα να σταματήσω το διάβασμα και να το συνεχίσω σε κάποια παραλία. Και φυσικά το έκανα!!!

Μία παρέα παιδιών, με όλες τις χάρες και τις ιδιοτροπίες τους βρίσκεται διακοπές στο Πόρτο Ράφτη. Εκεί, μέσα στη θάλασσα, ανακαλύπτουν κάποια κρυμμένα μυστικά τα οποία τα οδηγούν σε επικίνδυνες περιπέτειες. Αρχαιοκάπηλοι, διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα και εγκληματίες μεγιστάνες βρίσκονται απέναντί τους. Τα παιδιά, ενώ ξεκινούν να ζήσουν ένα παραμύθι καταλήγουν να ανακαλύπτουν έναν εφιάλτη και έρχονται αντιμέτωπα με τη σκληρή πραγματικότητα. Η ζωή δυστυχώς κρύβει αδικίες και πολλές φορές το δίκιο πνίγεται εντός του συστήματος. Παρόλα αυτά πάντα κάτι πολύτιμο σώζεται!!

Φυσικά, όλα αυτά γίνονται εν αγνοία των ενηλίκων, αλλά η βοήθειά τους στο τέλος της ιστορίας έχει καθοριστικό ρόλο, γιατί ωραία τα παραμύθια, αλλά χρειαζόμαστε και τους ενήλικες καμιά φορά να μας σώσουν όταν η πραγματικότητα γίνεται επικίνδυνη.

Ομολογώ πως δε γνώριζα και πολλά πράγματα (έως τίποτα!) για την ιστορία και τους μύθους που περιστοιχίζουν το Πόρτο Ράφτη και σε αυτό το βιβλίο μου αποκαλύφθηκαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία φυσικά θα ανακαλύψω κι από κοντά στο επόμενο μπάνιο μου που θα είναι φυσικά στο Πόρτο Ράφτη. Ποιός ξέρει; Μπορεί να βρω κι εγώ κάποιον κρυμμένο θησαυρό!!

Πολύ όμορφο βιβλίο με πολλές αλήθειες που διαβαζεται σφηνάκι. Το προτείνω όχι μόνο για παιδιά αλλά και για ενήλικες. Εγώ πάντως ήδη άρχισα να το δωρίζω!!!Εμπιστευθείτε με και δεν θα χάσετε!!