Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μία απλή βελόνα

Συγγραφέας: Χρήστος Μπουλώτης Εικονογράφος: Νικόλας Ανδρικόπουλος

Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μία απλή βελόνα

Στη δυστυχισμένη πολιτεία που τη λέγαν Σαρλενάκ και την είχαν πλακώσει οι συμφορές, εμφανίστηκε το μικρό κορίτσι, με την παράξενη, κελαηδιστή φωνή για να φέρει την παλιά, χαμένη ευτυχία. Κανείς δεν θα μπέρδευε πια το αλμυρό με το γλυκό και τα παιδιά θα έβλεπαν πάλι όνειρα στον ύπνο και στον ξύπνιο τους. Και τι ζήτησε για όλα αυτά; Μία βελόνα, μία απλή βελόνα..

Όμως ο πονηρός κυβερνήτης και το Μεγάλο Συμβούλιο συνεδριάζουν: "Γιατί άραγε να ζητήσει μόνο αυτό το δώρο, ενώ εμείς της προσφέρουμε πράγματα πολύτιμα και ακριβά;"

Ένα πολύ γλυκό παραμύθι με πλήθος νοημάτων για όλες τις ηλικίες. Ένα κορίτσι που απλόχερα σκορπάει χαρά σε μία δυστυχισμένη πόλη χωρίς να θέλει κανένα αντάλλαγμα από αυτήν και ένας κυβερνήτης που όχι μόνο δεν εκτιμά την προσφορά του κοριτσιού, αλλά προσπαθεί να το ξεγελάσει υποψιαζόμενος λανθασμένα ότι μπορεί να κερδίσει κάτι περισσότερο από αυτό. Το κορίτσι καταλαβαίνει την κοροϊδία, δε λέει τίποτα και φεύγει στενοχωρημένο, όχι επειδή το κορόιδεψαν, αλλά επειδή γνωρίζει ότι αυτή η πόλη θα ξαναδυστυχίσει μετά από αυτό το περιστατικό.

Δεν θα γράψω κάτι περισσότερο, αυτό το παραμύθι έχει πολλά να διδάξει στα παιδιά μέσα από μία όμορφη ιστορία. Και σίγουρα έχει να διδάξει ακόμη περισσότερα στους μεγαλύτερους που έχουν ξεχάσει να είναι παιδιά.

Όταν επισκεφτείτε το βιβλιοπωλείο για να εφοδιάσετε, λοιπόν, το παιδί βιβλία για τις διακοπές, αναζητήστε το..