Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας - Χρήστος Μπουλώτης

Ένα βραβευμένο βιβλίο για μικρούς και μεγάλους με θέμα μία παράξενη αγάπη.

Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας - Χρήστος Μπουλώτης

Αγαπημένο βιβλίο από πολύ αγαπημένο συγγραφέα. Ο Χρήστος Μπουλώτης είναι ένας άνθρωπος που με ενέπνευσε, καθώς είχα την τύχη να συμμετάσχω πριν μερικά χρόνια σε σεμινάριο δημιουργικής γραφής, στο οποίο ήταν υπεύθυνος στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (τότε υπήρχε ακόμη...). Ένας άνθρωπος με φαντασία παιδιού, γοητεία πνεύματος και βιβλία που αξίζει πραγματικά να διαβαστούν από τα παιδιά. Δυστυχώς, στον κόσμο του παιδικού βιβλίου κυκλοφορούν ένα σωρό βιβλία που προσβάλουν τη νοημοσύνη των παιδιών και τέτοιοι συγγραφείς, όπως ο Χρήστος Μπουλώτης, αποτελούν όαση στην έρημο.

Το βιβλίο "Η Παράξενη Αγάπη του Αλόγου και της Λεύκας" πρωτοκυκλοφόρησε το έτος 2001 από τα "Ελληνικά Γράμματα" (υπήρχαν και αυτά τότε...) και πήρε το βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού παιδικής λογοτεχνίας PIER PAOLO VERGERIO (PADOVA).

 

"Η ζωή αρχίζει να χαμογελάει στη μοναχική λεύκα όταν το άσπρο άλογο εμφανίζεται στο λιβάδι. Μια παράξενη αγάπη γεννιέται, που άλλοι την κοροϊδεύουν και άλλοι τη θαυμάζουν. Ύστερα από ένα σωρό δοκιμασίες, όταν το ολοστρόγγυλο φεγγάρι τους χαρίζει τη μαγική χρυσόσκονη που θα τα κάνει ίδια για να χαρούν την αγάπη τους χωρίς εμπόδια, τότε αυτά θα δώσουν μία απάντηση ολότελα απρόσμενη".