Μικρός Πρίγκηπας - Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Ο Μικρός Πρίγκηπας γράφτηκε από το Γάλλο Συγγραφέας Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ το 1943. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Όποιος δεν το έχει διαβάσει, ας σπεύσει!!!!!

Μικρός Πρίγκηπας - Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει διαβάσει την ιστορία του μικρού πρίγκηπα και να μην έχει συγκινηθεί. Κάθε φορά που διαβάζω αυτό το βιβλίο νιώθω απέραντη αγάπη για αυτό το μικρό πλάσμα και κάθε φορά τελειώνοντας κλαίω σαν παιδάκι. Μετά από τόσα χρόνια, ο μικρός πρίγκηπας έχει γίνει φίλος μου.

Η ιστορία; Ένας πιλότος, ο οποίος απογοητευμένος από τους ανθρώπους, ζει απομονωμένος. Σε μία πτήση αναγκάζεται να προσγειωθεί λόγω βλάβης στην έρημο της Σαχάρας. Εκεί γνωρίζει το Μικρό Πρίγκηπα, ένα παιδί από άλλο πλανήτη, μικρό, όσο κι ένας κήπος. Ο μικρός πρίγκηπας τον τελευταίο χρόνο ταξιδεύει στους διάφορους πλανήτες κσι μαθαίνει για αυτούς και για τον κόσμο που ζει σε αυτούς. Είναι όμορφος, αθώος, γλυκός και απρόβλεπτος, όπως είναι άλλωστε ένα παιδί.

Ο πιλότος έρχεται σε επαφή με αυτό το παραμυθένιο παιδί, ένα παιδί ευαίσθητο, παράξενο, διαφορετικό, που βρίσκει παρηγοριά στο ηλιοβασίλεμα και...  που είναι ερωτευμένο με ένα τριαντάφυλλο που έχει αφήσει πίσω στον πλανήτη του.

Ο μικρός πρίγκηπας διηγείται στον πιλότο τις ιστορίες που έζησε τον τελευταίο χρόνο και σιγά-σιγά ξετυλίγεται μέσα από αυτές η απληστία, η μιζέρια, η υπεροψία και η μοναξιά των ανθρώπων.

Αυτή η γνωριμία του πρίγκηπα και του πιλότου εξελίσσεται σε μία σχέση στοργής και αγάπης, η οποία καταλήγει σε έναν συγκινητικό αποχωρισμό. Μία μαγική ιστορία με πολλά νοήματα, χωρίς ίχνος διδακτισμού από το συγγραφέα.

Μία ιστορία που πολύ θα ήθελα να είχα γράψει εγώ... Αλλά χαίρομαι που μπορώ και την απολαμβάνω μετά από τόσα χρόνια ως αναγνώστης...

-Να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό. Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν.