Μουσικοθεατρικό Τμήμα (Τμήμα Musical)

Ένα τμήμα που συνδυάζει τη μουσική με το θέατρο. Σε μικρές ηλικίες το θέατρο και η μουσικοκινητική συνδέονται και αλληλοστηρίζονται. Οι θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί εμπλουτίζονται από μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και βοηθούν το παιδί να ελευθερώσει το σώμα και τη φαντασία του.

Μέσα από διάφορα παιχνίδια, όπως: η μίμηση η παντομίμα, δομημένος ή μη αυτοσχεδιασμός, αλλά και διάφορα παιχνίδια που ευαισθητοποιούν τις αισθήσεις του, το παιδί έρχεται σε μια πιο λεπτή επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο αλλά και το περιβάλλον του. Όπως το θέατρο είναι "η τέχνη των τεχνών", συνδυάζει δηλαδή τις περισσότερες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, έτσι και το θεατρικό παιχνίδι κάνει χρήση όλων των τεχνών με σκοπό την σφαιρική προσέγγιση των αισθήσεων του παιδιού.
Το θεατρικό παιχνίδι και το θέατρο, συμβάλλει αποφασιστικά στην ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν πολύ σημαντικές έννοιες όπως συνεργασία, ομαδικότητα κ.ά. Καλλιεργείται η φαντασία, η παρατηρητικότητα, η έκφραση, η συγκέντρωσή τους . Κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο. Αλλά και για τα ενήλικα άτομα, το θεατρικό παιχνίδι βοηθά στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, την συμμετοχή, την εξωστρέφεια την φαντασία, τον αυτοσχεδιασμό και την αποβολή του άγχους και του έντονου στρες.

Επιπλέον, με βάση την μουσικοκινητική αγωγή που έχει ώς αρχή την γνωριμία των μικρών μας φίλων με τη μουσική μέσω της κίνησης και των αισθήσεων του παιχνιδιού το κάθε παιδί μπορεί να βιώσει και να γνωρίσει τον ρυθμό, να αναπτύξει την προσοχή, τη συγκέντρωση και τη μνήμη του, να κοινωνικοποιηθεί, να χρησιμοποιήσει το σώμα του ως ηχητική πηγή, να αναπτύξει κινητικές δεξιότητες, να εμπεδώσει μουσικές έννοιες μέσω της κίνησης και να αναπτύξει την δημιουργικότητα και τη φαντασία του.

Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ:

  • Αυτή τη χρονιά το τμηματάκι θα πραγματοποιηθεί με ΑΥΣΤΗΡΑ 5 ΠΑΙΔΑΚΙΑ  τα οποία θα είναι σταθερά καθ’ολη τη διάρκεια του σχολικού έτους
  • Οι συνοδοί δεν επιτρέπεται να παραμένουν στον χώρο κατά τη διάρκεια του μαθήματος
  • Για κατασκευές που δύναται να πραγματοποιηθούν μέσα στο έτος, το κάθε παιδάκι θα έχει δική του καρέκλα και τραπεζάκι που θα απολυμαίνονται έπειτα από κάθε χρήση
  • Ο εξοπλισμός  που θα χρησιμοποιείται στο μάθημα απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση
  • Οι παιδαγωγοί  θα φορούν μάσκα καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος
  • Μπουφάν και παπουτσάκια παραμένουν εκτός του χώρου μας
  • Παιδιά που δεν έχουν κάνει τους απαραίτητους εμβολιασμούς για την ηλικία τους ΔΕ θα γίνονται δεκτά