Αισθάνομαι και γράφω

26-02-2018

Βιωματικό Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής και Θεατρικού Παιχνιδιού Ενηλίκων

Αισθάνομαι και γράφω

Νιώθουμε, φανταζόμαστε, δημιουργούμε, γράφουμε. Μέσα από ένα εντατικό πενάτωρο σεμινάριο ερχόμαστε σε επαφή με τις αισθήσεις μας, αυτοσχεδιάζουμε, παίζουμε παιχνίδια φαντασίας και πλάθουμε τις δικές μας ιστορίες. Αξιοποιώντας εργαλεία θεατρικού παιχνιδιού μαθαίνουμε πώς να αναπτύσσουμε τη φαντασία μας και πώς να την αποτυπώνουμε με ευκολία στο χαρτί.

Θα χαλαρώσουμε, θα γελάσουμε, θα παίξουμε και θα μάθουμε τις βασικές αρχές της δημιουργικής γραφής.

 

Υπεύθυνη Σεμιναρίου: Μαρία Κλίνη

Ημέρα & Ώρα: Σάββατο 17 Μαρτίου 16.00’-21.00’

Μέρος: Αριστοτέλους 54, Χαλάνδρι (Η Φιλοσοφία Μας)

Κόστος: 50 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ 24%)

Σε ποιους απευθύνεται: Νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς, γυμναστές, φοιτητές παιδαγωγικών και καλλιτεχνικών σχολών και σε όποιον θέλει να ανακαλύψει νέους δρόμους καλλιτεχνικής έκφρασης

Πληροφορίες/Εγγραφές: Στα τηλ. 2130289857 και στο mail info@paramythohorio.gr

 

*Οι γνώσεις γραφής και θεάτρου ΔΕΝ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο σεμινάριο.

**Φορέστε άνετα ρούχα και κάλτσες

***Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση συμμετοχής

 

 

Βιογραφικό:

Η Μαρία Κλίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Έφυγε από τα Χανιά σε ηλικία 18 ετών και μετακόμισε στην Αθήνα όπου σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάστηκε στο αντικείμενό της για έξι χρόνια και από το Μάιο του 2014 είναι ιδιοκτήτρια ενός χώρου καλλιτεχνικής δημιουργίας, του Παραμυθοχωριού, για παιδιά ηλικίας 1-12 ετών στο κέντρο του Χαλανδρίου με κεντρικό θέμα τα παραμύθια και την φαντασία.  Μεγάλη αγάπη της αποτελεί η συγγραφή παιδικών βιβλίων και παραμυθιών.

Το 2013 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Ο Παράξενος Μεσιέ Μπρουνό» από τις εκδόσεις Ήρα Εκδοτική. Το 2014, από τις ίδιες εκδόσεις, κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της, «Ο Λαίμαργος Άγιος Βασίλης».

Το 2015 κυκλοφόρησαν τρεις ιστορίες της στα πλαίσια της συλλογής παραμυθιών «Στην ανέμη τυλιγμένη» από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Τον Ιούλιο του 2015 κέρδισε το Α' βραβείο του «Διαγωνισμού για τη συγγραφή παιδικού βιβλίου από ενήλικες» που διοργάνωσαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με την ιστορία της «Το βιβλίο που ήθελε να διαβαστεί».

Τον Απρίλιο του 2016 έγινε μέλος της συγγραφικής ομάδας «Σακαράκα» οπότε και εκδόθηκε το πρώτο συλλογικό βιβλίο της ομάδας «10 Σκιάχτρα σε ένα βιβλίο» στα πλάισια σειράς εκπαιδευτικών βιβλίων για παιδιά. Τον Απρίλιο του 2017 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της ομάδας «10 Μαύρες Γάτες».

Παράλληλα, ασχολήθηκε με θεατρικά έργα για παιδιά, τα οποία έγραψε και συντόνισε: «Η Αλίκη στη χώρα της Αλίκης», «Οι Μύθοι ανταμώσανε με νότες και σκιές» και «Λιλιπούπολη».

Είναι υπεύθυνη καλλιτεχνικών προγραμμάτων για το χώρο του Παραμυθοχωριού και υπεύθυνη διοργάνωσης και εκτέλεσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για σχολεία, εταιρείες, συνέδρια και πολιτιστικούς χώρους.

Εκτός από τα παιδιά, ασχολείται με σεμινάρια δημιουργικής γραφής ενηλίκων, καθώς και εμψύχωσης ομάδων ενηλίκων.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού και εμψύχωσης ομάδων.