Κυριακή 4 Ιανουαρίου στις 11.30': Σαν το σκοτάδι γίνει πηχτό πολύ, μην ανησυχείς... γιατί έρχονται έρχονται τα Χριστούγεννα

03-01-2015

Ένα Θεατρικό παιχνίδι με παραμύθια και δράσεις των παιδιών εμπνευσμένες από τις δοξασίες και τα έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων!!

Κυριακή 4 Ιανουαρίου στις 11.30': Σαν το σκοτάδι γίνει πηχτό πολύ, μην ανησυχείς... γιατί έρχονται έρχονται τα Χριστούγεννα

 Μια φορά και έναν καιρό...

στην καρδιά του χειμώνα εκεί που βασίλευε το πιο βαθύ σκοτάδι άρχιζε μέρα με την μέρα το Φως να δυναμώνει. Είναι η εποχή που θα γεννηθεί ο μικρός Χριστός. Σαν τον Ήλιο που  ζεσταίνει τον σπόρο που κοιμάται στην κοιλιά της γης, για να μεγαλώσει και να βλαστήσει, .έτσι και Αυτός θα ζεστάνει την καρδιά μας για να βλαστήσει η Αγάπη, η Συμπόνια και η Ευγνωμοσύνη. Τα απαραίτητα συστατικά για την πραγματική α-φθονία, γονιμότητα και καλή τύχη.

 Το γεγονός αυτό ήταν ανέκαθεν χαρμόσυνη είδηση για τους ανθρώπους που γύρω από τη φωτιά μοιράζονταν ιστορίες για τις δυνάμεις του σκοταδιού που βγαίνουν στη γη αυτό τον καιρό να κάνουνε ζημιές. Φτιάχνοντας όμως γλυκά, λέγοντας τραγούδια, δίνοντας τις ευχές μας και τρώγοντας μαζί, είναι ο τρόπος και να ξορκίσουμε αυτές τις δυνάμεις να πάνε από κει που ήρθαν και να ευοδώσουμε με γιορτές αλλά και κατάνυξη το κάλεσμα της α-φθονίας.

Σε μία πολιτεία όμως αυτή την χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του μικρού Χριστού δεν την ένιωθαν οι άνθρωποι πια. γιατί είχαν ξεχάσει την σημασία της.  Ήταν λυπημένοι γιατί δεν είχανε λεφτά, δεν είχαν δουλειά, τους έλειπαν πολλά. Πλησίαζε όμως ο καιρός της πάλι. . Υπήρχε  ο κίνδυνος να μη νοιαστεί κανείς. Τα παιδιά αποφασίζουν  να δράσουν και να ετοιμάσουν για τους γονείς τους το ωραιότερο δώρο!!

Αφήγηση – Εμψύχωση: Χριστίνα Λιόγαρη

Ημέρα: Κυριακή 4 Γενάρη

Ώρα: 11.30’

Μέρος: Παραμυθοχωριό, Κέντρο Χαλανδρίου (Αριστοτέλους και Σωκράτους)

Ηλικίες: Για μικρά και μεγάλα παιδιά

Τιμή:10ευρώ/παιδάκι

Κράτηση θέσεων: 2107240767 & 6930977706 & info@paramythohorio.gr