Η κοπέλα του Παραμυθοχωριού

Τα μυθικά πλάσματα των παραμυθιών μετά από ψηφοφορία έχρισαν υπεύθυνη του Παραμυθοχωριού μία κοπέλα, γνωστή ως Μαρία Κλίνη στον κόσμο των ανθρώπων.

Κριτήριο για αυτήν την επιλογή ήταν η μεγάλη αγάπη της κοπέλας για τα παραμύθια και η ακόμη μεγαλύτερη αγάπη της για τα παιδιά.

Η κοπέλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης και από εκεί έφυγε για να ζήσει την περιπέτειά της στην Αθήνα, όπου σπούδασε και εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός.

Παράλληλα, όμως, περίεργες ιδέες έμπαιναν στο κεφάλι της και μια μέρα από αυτές τις ιδέες γεννήθηκε ένας ήρωας, «Ο Παράξενος Μεσιέ Μπρουνό», ο οποίος συστήθηκε στο κοινό με τη βοήθεια των εκδόσεων «Ήρα Εκδοτική». Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί και το δεύτερο βιβλίο της, "Ο Λαίμαργος Άγιος Βασίλης".

Το Δεκέμβριο του 2015, τρεις ιστορίες της συμμετείχαν στη συλλογή παραμυθιών «Στην ανέμη τυλιγμένη» από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Τον Ιούλιο του 2015 κέρδισε το Α' βραβείο του «Διαγωνισμού για τη συγγραφή παιδικού βιβλίου από ενήλικες» που διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με την ιστορία της «Το μικροσκοπικό βιβλίο».

Το Μάιο του 2016 συμμετείχε στη συλλογή "10 σκιάχτρα σε ένα βιβλίο" που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Εντύποις . Από τις ίδιες εκδόσεις εκδόθηκε το 2017 το βιβλίο "10 μάυρες γάτες σε ένα βιβλίο".

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων γραφής, αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού, εμψύχωσης ομάδων, παιδοψυχολογίας.

Έχει σχεδιάσει κι έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραστάσεις "Οι μύθοι ανταμώσανε με νότες και σκιές", "Λιλιπούπολη" και παράλληλα ετοιμάζει νέες γιατί οι ιδέες είναι πολλές!!

Κάπως έτσι αποφάσισε να βρει ένα χώρο να στεγάσει την αγάπη της για το παραμύθι και την τέχνη!!! Εν ολίγοις, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της και να το ζήσει παρέα με μικρούς και μεγάλους!!

 

-Έλα μαζί μου εκεί που τα όνειρα γεννιούνται και ο χρόνος δεν προγραμματίζεται. Απλώς κάνε όμορφες σκέψεις και η καρδιά σου θα βγάλει φτερά.

Πήτερ Παν - Τζέημς Μ. Μπάρι