Πρωινά Προετοιμασίας πριν τον Παιδικό

Ας φανταστούμε πώς είναι μία μέρα ξαφνικά να αφήνουμε τη μανούλα μας και να μπαίνουμε σε μία τάξη με πολλά παιδάκια και κάποιους ενήλικες.

Το τμήμα προετοιμασίας πριν τον παιδικό έχει ως στόχο μέσα από ολιγόωρες συναντήσεις να προετοιμάσει σταδιακά το παιδί να αποχωριστεί τη μανούλα και να ενσωματωθεί μέσα σε ομάδα. Μέσα από πλήθος δημιουργικών και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων το παιδί, χωρίς να κουράζεται, απολαμβάνει το χρόνο του μακριά από τη φωλιά του και γίνεται μέρος μιας παρέας.

Το τμήμα είναι ολιγομελές ώστε να μπορέσει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο κάθε παιδάκι, ενώ συγχρόνως θα πραγματοποιείται πλήθος δημιουργικών ασχολιών με ιδιαίτερη έμφαση στην φαντασία, το παραμύθι, την ελεύθερη έκφραση, την κινησιολογία και τη δημιουργική κίνηση.

Απευθύνεται σε παιδάκια 2-4 ετών.

 

Ρυθμική Κινησιολογική Αγωγή -δημιουργική κίνηση ή χοροκίνηση 

Είναι το μάθημα που απευθύνεται στα πιο μικρά παιδιά (2- 4 ετών ) και τα βοηθάει να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το σώμα τους και τον εαυτό τους . Εδώ γίνεται η πρώτη τους επαφή με το χορό , τη μουσική και τις ρυθμικές αξίες .Η δημιουργική κίνηση είναι ένα είδος βιωματικού χορού . Το παιδί δεν είναι ένας παθητικός δεκτής αλλά μετά από τα κατάλληλα ερεθίσματα που θα πάρει από τον δάσκαλο ,λειτουργεί από μόνο του, αυτοσχεδιάζει και βρίσκει δικούς του τρόπους κίνησης και  έκφρασης . Μαθαίνει να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του ,να επικοινωνεί με το σώμα του ,και με τα αλλά παιδιά στην ομάδα . Με αυτόν τον τρόπο οξύνει την φαντασία και την δημιουργικότητα του .Όλη αυτή η διαδικασία επιδρά πολύ θετικά στην φυσική , σωματική και συναισθηματική του κατάσταση .Κάνει το παιδί πιο θαρραλέο ,περισσότερο κοινωνικό και γενικότερα βοηθά στην ανάπτυξη και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του .    
Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει :

  • μουσικοκινητικά  παιχνίδια 
  • ηχοιστοριες σε συνδυασμό με κίνηση 
  • καλλιέργεια ρυθμού - κίνησης 
  • κατανόηση των εννοιών βάδισμα-τρέξιμο- παύση μέσα από την κίνηση και την μουσική
  • ασκήσεις για το συντονισμό των μελών του σώματος  
  • ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων 

 

 

 

Υπεύθυνες Εργαστηρίου

Δέσποινα Μαμουρέλη Καθηγήτρια Κλασικού Μπαλέτου, Σύγχρονου Χορού, Μουσικοκινητικής και Pilates

Η Μαμουρέλη Δέσποινα ξεκίνησε χορό σε ηλικία 4 ετών . Η αγάπη της για το χορό όμως συνεχίστηκε και σε ηλικία 18 ετών πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για την εισαγωγή της στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή χορού Καφαντάρη . Έχει σπουδάσει μπαλέτο ,σύγχρονο και μοντέρνο (ISTD) και έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια χορού και μουσικοκινητικής αγωγής. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το pilates όπου πήρε το δίπλωμά της απο την af studies και με το aerial yoga. Απο το 2014 διδάσκει χορό σε σχολές και στούντιο χορού . Παράλληλα συμμετέχει ως εμψυχώτρια χοροκίνησης σε εκπαιδευτικά προγράμματα προσχολικής και σχολικής ηλικίας σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης .

Μαρία Κλίνη Συγγραφέας, Εμψυχώτρια, Θεατρολόγος

Η Μαρία Κλίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης και από εκεί έφυγε για να ζήσει την περιπέτειά της στην Αθήνα, όπου σπούδασε και εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός.

Το 2014 δημιούργησε το Παραμυθοχωριό, με όραμα τη δημιουργία μίας καλλιτεχνικής εστίας ελεύθερης έκφρασης για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, όμως, περίεργες ιδέες έμπαιναν στο κεφάλι της και μια μέρα από αυτές τις ιδέες γεννήθηκε ένας ήρωας, «Ο Παράξενος Μεσιέ Μπρουνό», ο οποίος συστήθηκε στο κοινό με τη βοήθεια των εκδόσεων «Ήρα Εκδοτική». Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί και το δεύτερο βιβλίο της, "Ο Λαίμαργος Άγιος Βασίλης".

Το Δεκέμβριο του 2015, τρεις ιστορίες της συμμετείχαν στη συλλογή παραμυθιών «Στην ανέμη τυλιγμένη» από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Τον Ιούλιο του 2015 κέρδισε το Α' βραβείο του «Διαγωνισμού για τη συγγραφή παιδικού βιβλίου από ενήλικες» που διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με την ιστορία της «Το μικροσκοπικό βιβλίο».

Το Μάιο του 2016 συμμετείχε στη συλλογή "10 σκιάχτρα σε ένα βιβλίο" που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Εντύποις .

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων γραφής, αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού, εμψύχωσης ομάδων, παιδοψυχολογίας και έχει αποτελέσει Καλλιτεχνική Υπεύθυνη σε χώρους τέχνης.

Έχει σχεδιάσει κι έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραστάσεις "Οι μύθοι ανταμώσανε με νότες και σκιές", "Λιλιπούπολη", Θέατρο για Βρέφη και παράλληλα ετοιμάζει νέες γιατί οι ιδέες είναι πολλές!!