Πρωινά Προετοιμασίας πριν τον Παιδικό

Ας φανταστούμε πώς είναι μία μέρα ξαφνικά να αφήνουμε τη μανούλα μας και να μπαίνουμε σε μία τάξη με πολλά παιδάκια και κάποιους ενήλικες.

Το τμήμα προετοιμασίας πριν τον παιδικό έχει ως στόχο μέσα από ολιγόωρες συναντήσεις να προετοιμάσει σταδιακά το παιδί να αποχωριστεί τη μανούλα και να ενσωματωθεί μέσα σε ομάδα. Μέσα από πλήθος δημιουργικών και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων το παιδί, χωρίς να κουράζεται, απολαμβάνει το χρόνο του μακριά από τη φωλιά του και γίνεται μέρος μιας παρέας.

Το τμήμα είναι ολιγομελές ώστε να μπορέσει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο κάθε παιδάκι, ενώ συγχρόνως θα πραγματοποιείται πλήθος δημιουργικών ασχολιών με ιδιαίτερη έμφαση στην φαντασία, το παραμύθι, την ελεύθερη έκφραση, τις τεχνικές messy play, την κινησιολογία και τη δημιουργική κίνηση.

Παράλληλα στο τμηματάκι αυτό αποκτούμε τις πρώτες μας γνώσεις σε γράμματα, αριθμούς, χρώματα, αγγλικά.

Απευθύνεται σε παιδάκια 2-4 ετών.

 

Ρυθμική Κινησιολογική Αγωγή -δημιουργική κίνηση ή χοροκίνηση 

Είναι το μάθημα που απευθύνεται στα πιο μικρά παιδιά (2- 4 ετών ) και τα βοηθάει να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το σώμα τους και τον εαυτό τους . Εδώ γίνεται η πρώτη τους επαφή με το χορό , τη μουσική και τις ρυθμικές αξίες .Η δημιουργική κίνηση είναι ένα είδος βιωματικού χορού . Το παιδί δεν είναι ένας παθητικός δεκτής αλλά μετά από τα κατάλληλα ερεθίσματα που θα πάρει από τον δάσκαλο ,λειτουργεί από μόνο του, αυτοσχεδιάζει και βρίσκει δικούς του τρόπους κίνησης και  έκφρασης . Μαθαίνει να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του ,να επικοινωνεί με το σώμα του ,και με τα αλλά παιδιά στην ομάδα . Με αυτόν τον τρόπο οξύνει την φαντασία και την δημιουργικότητα του .Όλη αυτή η διαδικασία επιδρά πολύ θετικά στην φυσική , σωματική και συναισθηματική του κατάσταση .Κάνει το παιδί πιο θαρραλέο ,περισσότερο κοινωνικό και γενικότερα βοηθά στην ανάπτυξη και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του .    
Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει :

  • μουσικοκινητικά  παιχνίδια 
  • ηχοιστοριες σε συνδυασμό με κίνηση 
  • καλλιέργεια ρυθμού - κίνησης 
  • κατανόηση των εννοιών βάδισμα-τρέξιμο- παύση μέσα από την κίνηση και την μουσική
  • ασκήσεις για το συντονισμό των μελών του σώματος  
  • ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων 

 

 

 

Messy Play

To Messy Play είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τα βοηθάει να αναπτύξουν όλες τις κινητικές και αισθητικές τους ικανότητες. 

  • Σωματική Ανάπτυξη

Μέσα από το παιχνίδι και με τα κατάλληλα εργαλεία τα παιδιά αναπτύσσουν και εξασκούν τις βασικές κινητικές τους ικανότητες. Ανακαλύπτουν λεπτές κινήσεις, χρώματα, δεξιότητες, υφές, ενώ καθώς ενσωματώνονται σε ομάδες μαθαίνουν τα όρια του δικού τους χώρου και τη δημιουργία μέσα από τη συνεργασία.

  • Επικοινωνιακή και Γλωσσική Ανάπτυξη

Μέσα από το παιχνίδι δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να μιλήσουν αλλά και να ακούσουν. Χρησιμοποιούν λέξεις και χειρονομίες για να μοιραστούν πράγματα, να εξηγήσουν πράξεις και να ζητήσουν βοήθεια. Συγχρόνως μαθαίνουν να σκέφτονται και να ενεργούν.

  • Προσωπική, Συναισθηματική και Κοινωνική Ανάπτυξη

Το messy play έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τη φυσική περιέργεια των παιδιών. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος στο messy play. Αυτό χτίζει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του παιδιού. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν συγκέντρωση, σχεδιασμό και επίλυση προβλημάτων. Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να σέβονται τους άλλους. Επιπλέον, είναι βασικό για να ξεκινήσουν να χτίζουν σχέσεις με άλλα παιδιά. Μέσα από αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.