Μουσικοκινητικό Εργαστήριο για Παιδιά

Το μάθημα της μουσικοκινητικής για μικρά παιδιά διαρκεί 1 ώρα και πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα. Τα τμήματα χωρίζονται σε δύο ηλικιακές ομάδες: 1,5-2,5 ετών & 3-5 ετών.

Δείτε μας εδώ!!!!

http://www.alphatv.gr/shows/entertainment/happyday/webtv/moysikokinitika-mathimata-gia-goneis-paidia

Το ταξίδι μίας νότας 

Ελάτε ολοι μαζί στο παραμυθοχωριό να κουρδίσουμε το μουσικό κλειδί της φαντασίας και να πετάξουμε μακριά στου ονείρου τη χαρά με οδηγό το σύννεφο και άρματην ελπίδα. Τα παιδιά μέσα απο το παραμύθι της Λα της νότας μας που ξέφυγε από το πεντάγραμμο για να φτιάξει την δική της μελωδία και του χελιδονιού που δραπέτευσε από το σμήνος του για να ανακαλύψει νέους κόσμους, θα ξεκινήσουν ένα μαγικό ταξίδι με αποσκευές μουσικοκινητικά, θεατρικά, φωνητικά παιχνίδια και τα χρωματα τους προς την χώρα της ελευθερίας.

Με βάση την μουσικοκινητική αγωγή που έχει ώς αρχή την γνωριμία των μικρών μας φίλων με τη μουσική μέσω της κίνησης και των αισθήσεων του παιχνιδιού το κάθε παιδί μπορεί να βιώσει και να γνωρίσει τον ρυθμό, να αναπτύξει την προσοχή, τη συγκέντρωση και τη μνήμη του, να κοινωνικοποιηθεί, να χρησιμοποιήσει το σώμα του ως ηχητική πηγή, να αναπτύξει κινητικές δεξιότητες, να εμπεδώσει μουσικές έννοιες μέσω της κίνησης και να αναπτύξει την δημιουργικότητα και τη φαντασία του.

Σ’ αυτό το εργαστήριο θα μεταμορφωθούμε σε διάφορους παραμυθένιους χαρακτήρες, θα παίξουμε, θα χορέψουμε,θα ζωγραφίσουμε και θα τραγουδήσουμε! Μέσα από τον χορό και το παιχνίδι με την κίνηση και τη μουσική, τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ανακαλύπτουν τον δικό τους προσωπικό τρόπο κίνησης και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να σέβονται τη διαφορετικότητα του καθενός. Όλοι μαζί με αρωγό το πιο φωτεινό μας χαμόγελο θα φτιάξουμε τον κόσμο της Λα και του χελιδονιού και θα προσκαλέσουμε τους γονείς στην ολοκλήρωση του εργαστηρίου να τον μοιραστούν μαζί μας.

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά:

  • να ανακαλύψουν τρόπους να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από την κίνηση,
  • να αναπτύξουν την αίσθηση του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού,
  • να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους,
  • να μάθουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως μέλη μιας ομάδας.
  • να παρουσιάζουν και να μοιράζονται την διαδρομή της δουλειά τους(τελική παράσταση) ,με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Για το τμήμα των 1,5-2,5 ετών απαραίτητη είναι η συμμετοχή του συνοδού.

 

Η νότα μας και το χελιδόνι σας περιμένει να την συντροφεύσετε στο πιο σημαντικό της ταξίδι

Μέσα από παύσεις και ξεκουρδίσματα δες πως είναι του καιρού τα γυρίσματα.

Κι αν θέλετε και εσείς να τραγουδήσετε

Τους ρυθμούς μαζί μας να χτυπήσετε!!!!

 

Υπεύθυνη Εργαστηρίου:

Κουτροπούλου Καλλιόπη Μουσικοθεραπεία, Υποκριτική, Μελέτη Κίνησης

Η Καλλιόπη Κουτροπούλου είναιαπόφοιτη του τμήματος LEM (Εργαστήριο μελέτης της κίνησης,τμήμα σκηνογραφίας) στην Διεθνή σχολή θεάτρου Jacque Lecoq με καθηγητές τους Fays lees lecqoq,François lecqoq, Jos Houben στο Παρίσι, έχει παρακολούθηση μαθήματα βασισμένα στην τεχνική Laban με καθηγήτρια την Κική Σελιώνη, είναι απόφοιτη της ανωτέρας σχολής δραματικης τέχνης "Αθηναϊκή σκηνή" με καθηγητές υποκριτικής τους Θεόδωρο Κάλβο, Γιάννη Ιορδανίδη,Νίκο Χαραλάμπους,Μιχάλη Καλαμπόκη και του επαγγελματικού μονοετές τμήματος μουσικοθεραπείας (ωδείο όπερα). Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικών με το αντικείμενό της και έχει εργαστεί στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Επιπλέον, αποτελεί ένα από τα δύο ιδρυτικά μέλη της θεατρικής ομάδας ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ.