Παραμύθια χωρίς σύνορα

08-10-2014

Δεύτερο ταξίδι: Παρασκευή 21 Νοέμβρη

Παραμύθια χωρίς σύνορα

Αφηγείται η Μαρία Πάντου
Λίγα λόγια για το εργαστήριο…
Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι να αναδείξει την παγκοσμιότητα των παραμυθιών ή αυτό που λέει ο λαός πιο απλά «παραμύθι είναι και γυρίζει»! 
Για να κατανοήσουμε αυτή τη σύνδεση μεταξύ των λαών θα ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας, αλλά και με τα χέρια μας, τα πόδια μας, τη γλώσσα μας, τη μύτη μας και, προπάντων, την καρδιά μας στους τόπους της γης όπου οι μύθοι και οι θρύλοι ζουν, βασιλεύουν και τον κόσμο κυριεύουν! 
Ακόμη, θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ιδιαίτερα έθιμα και παραδόσεις, από διαφορετικούς πολιτισμούς, ενισχύοντας, έτσι, το αίσθημα του σεβασμού για το διαφορετικό, διατηρώντας, όμως, παράλληλα και τη δική μας ιδιαίτερη ταυτότητα.
Απαραίτητο εργαλείο, ο χάρτης μας όπου κάθε φορά θα χρωματίζουμε τα σημεία απ’ όπου περάσαμε, δημιουργώντας και την αντίστοιχη σημαία. Μαζί μας και ένας φιλοξενούμενος ταξιδιώτης έκπληξη!!
Μία περιπλάνηση, που αξίζει τον κόπο, γιατί μας μαθαίνει να αφουγκραζόμαστε και, άρα, να νοιαζόμαστε για τη φύση, τους ανθρώπους, αλλά και για τον εαυτό μας μεσ’ από την περιήγηση του πιο ζωντανού κομματιού κάθε λαού: της φωνής του!
Τεντώστε τα αυτιά σας και…. φύγαμε!!

Πού; Στο Παραμυθοχωριό

Πότε; Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014
Ώρα; 19:00
Διάρκεια; 1 ώρα
Απευθύνεται: Σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και πάνω

Κόστος: 10 ευρώ/ παιδί, το 2ο αδερφάκι 5 ευρώ