Ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Υπάρχει πώς δεν υπάρχει;!

Ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Άγιε μου Βασίλη,

καιρό έχουμε να τα πούμε. Εγώ είμαι με ξέχασες; Εγώ, που σου άφηνα κάτω από το δέντρο κουραμπιέ να φας να γλυκαθείς γιατί το ταξίδι σου ήταν πάντα μεγάλο. Εγώ, που έκανα ότι κοιμάμαι για να έρθεις. Εγώ, που δεν πίστεψα ποτέ ότι η μαμά κι ο μπαμπάς άφηναν το δώρο και δάγκωναν το γλυκό σου.

Μεγάλωσα, αλλά ακόμη στολίζω δέντρο και σε περιμένω. Τώρα πια βέβαια δεν τρως τον κουραμπιε σου, ούτε μου αφήνεις δώρο κάτω από το δέντρο. Μάλλον επειδή δεν κάνω πια ότι κοιμάμαι τη νύχτα των Χριστουγέννων. Παρόλα αυτά κάθε χρονιά με γεμίζεις δώρα. Μεταμορφώνεσαι σε αγαπημένα μου πρόσωπα και έρχεσαι. Σε έχω καταλάβει...

Για φέτος έχω πολλές απαιτήσεις. Έτσι γίνεται όσο μεγαλώνουμε. Δεν ικανοποιούμαστε πια με μία κούκλα ή ένα ζευγάρι λουστρίνια.

Φέτος, θέλω... θέλω... θέλω τόσα πολλά!

Θέλω να είμαι ευτυχισμένη. Δύσκολο το ξέρω για αυτό θα αφήσω δύο κουραμπίεδες να σε καλοπιάσω. Κι ας μην τους φας.

Για να γίνει όμως αυτό, για να είμαι ευτυχισμένη ντε, έχω μία λίστα από απαιτήσεις.

1. Θέλω τους αγαπημένους μου γερούς και δυνατούς να με αντέχουν.

2. Θέλω ένα ζεστό σπίτι για όλους. Ο δρόμος δεν είναι σπίτι το ξέρεις αυτό ε;

3. Θέλω μία ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά που δεν έχουν, και παιδιά για τις αγκαλιές που περιμένουν γεμάτες αγάπη και αγωνία. Τώρα που το σκέφτομαι κάπως θα συνδυάζονται αυτά δε μπορεί!

4. Θέλω παιδικές αναμνήσεις για όλα τα παιδιά. Από εκείνες που είχα κι εγώ. Τις όμορφες. Η πείνα, ο πόλεμος και τα σάπια καράβια δεν είναι αναμνήσεις Άγιε Βασίλη μου.

5. Θέλω οι γονείς να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο και λιγότερα χρήματα για τα παιδιά τους. Όπως έκαναν κι οι γονείς μου.

6. Θέλω να προσέχεις τους γονείς μου, μιας και το ανέφερα... Γιατί όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο πολύ τους χρειάζομαι.

7. Θέλω οι μεγάλοι να μικρύνουν κι οι μικροί να μη βιαστούν να μεγαλώσουν.

8. Θέλω ο κόσμος να χαμογελάει και να λέει καλημέρα το πρωί. Αυτό είναι πιο δύσκολο από ότι μπορεί να σου ακούγεται, μη γελάς.

9. Θέλω να παραμείνεις αληθινός για τα παιδιά, δε θέλω να φανταστούν ούτε για μια στιγμή ότι δεν υπάρχεις. Αλίμονό μας!

10. Θέλω να σκορπίσεις τη μαγική σου σκόνη φέτος τη νύχτα των Χριστουγέννων και έστω για λίγη ώρα να γίνει ο κόσμος όπως τον ονειρεύομαι. Σκέψου πόσο όμορφο θα είναι! Μετά, όταν δούμε πόσο όμορφος μπορεί να είναι ο κόσμος μας θα φροντίσουμε μόνοι μας να τον φτιάξουμε από την αρχή.

Θέλω πολλά ακόμη αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη αλλά ξεκίνα από αυτά και του χρόνου θα έρθει η νέα μου λίστα με λιγότερες, ελπίζω, απαιτήσεις.

Σε ευχαριστώ που υπάρχεις,

Με πολλή αγάπη,

μία παλιά σου φίλη